Seminar hjemmeside

I dag var jeg på samling på Smestad skole om de nye nettsidene til skolene og barnehagene i Rælingen kommune.

De nye nettsidene, levert av Moava, ble lansert i november i fjor. Og på dagens samling var det tid for å oppsummere; og få mer informasjon om arbeidet med hjemmesidene.

Hensikten med seminaret var å bli bedre innholdsmessig. Vi fikk inspirasjon; og muligheter for å delta selv og stille spørsmål; få brukertips og mulighet for å dele erfaringer mellom de ulike skolene og barnehagene.

Litt om programmet på dagens samling:

Kl. 09.00 – 09.45: Hvordan skal nettsidene være og fungere. Bakgrunnen for ny løsning, Rælingen kommunes profil, lay-out og fargevalg, viktigheten av oppdatert nettside, publisering av bilder med barn, opphavsrett, kort om oppbygning av en nettsak. Ved Liv Marit Holm, Organisasjonsenheten.

Kl. 09.45 – 10.30: Hvem er vi og hvordan kommuniserer vi. Språktips som er utarbeidet av Rælingen kommune. Liv Lønnkvist, Rådmannskontoret.

Kl. 10.40 – 12.00: Generelle erfaringer og brukertips: Bildealbum, kalender, statistikk/antall besøkende. Oppsummering og innledning til workshop. Ved Tor Espen Hansen fra Rud skole og Ben Marius Lundberg, Rådmannskontoret.

Kl. 12.30- 13.00: Workshop/praktiske brukertips. Ved Tor Espen Hansen fra Rud Skole.

Det var et interessant; og nyttig seminar: Ikke minst var det interessant å få en gjennomgang av kommunens design – og språkprofil. Også mange nyttige tips og problemstillinger ble diskutert.